Referanser

Vibeke og Geir juni 2008

Hvor skal man begynne, når man skal beskrive veien frem til en fantastisk bryllupsopplevelse i de vakreste omgivelser? At denne dagen skulle bli så flott, hadde vi ikke engang kunne forestilt oss! Men, først og fremst startet eventyret med et frieri, på selveste nyttårsaften 2006/2007!

Det gikk ikke lange tiden før vi begynte å prate om hvordan vi skulle gjøre det. Vi begynte å prate om et tradisjonelt norsk bryllup, men kjente fort at det ikke var helt ”oss”. Det må jo nevnes, at da vi hadde vært sammen i bare 5 uker, dro vi på en litt impulsiv kjærlighetsferie til Italia, hvor vi hadde noen herlige dager i Roma og Firenze/Toscana. Vi kjente derfor ganske fort dragningen til å bli viet i disse vakre omgivelsene, og begynte så letingen på internett! Vi kom over flere aktører som kunne tilby bryllup i Toscana, men det var først når vi kom over siden til Gunn Janne, at vi fant løsningen med en ”norsk vielse” i et romantisk lite kapell langt inn i Toscana-land. Så vi sendte forespørsel, og fikk raskt svar og info om hva hun kunne tilby! Alt vi trengte å gjøre var å velge ut en dato, og velge hvilke av de flotte stedene vi ville gifte oss på! Luksusproblem ☺ Vi endte til slutt med slott nr 4, , da dette så utrolig koselig ut, samt at det var basseng på stedet! Som sagt så gjort, plutselig var bryllupet bestilt, og det var bare å smøre seg med tålmodighet og vente i halvannet år!

Og selvfølgelig -det neste halvannet året ble fyllt med hyppige mailer fra meg, med tusen rare spørsmål, og jeg rakk omtrent ikke sende mailene avgårde, før jeg allerede hadde fått svar fra Gunn Janne. Alltid blide og hjelpsomme svar, som etter hvert også ga meg litt ro i sjelen ettersom bryllupet nærmet seg med stormskritt. Det var tydelig at hun hadde stålkontroll ☺

Vi ble gledelig overrasket, da vi til slutt endte opp med et reisefølge på totalt 34 mennesker! . Samtidig er det jo mye praktisk som skal på plass når man er så mange mennesker, men dette gikk overraskende enkelt! Vi fikk skjemaer som skulle fylles ut, og måtte plassere folk på de forskjellige rommene, og si når vi skulle ha bussen til å hente oss på flyplassen, samt hente de som skulle hjem etter bryllupet! Enkelt og greit!

Og alt gikk på skinner, fra vi satte foten på Italiensk jord! Vi var en liten gruppe som kom med flyet, og vi plukket opp en litt større gruppe i Firenze, som allerede hadde vært der et par dager, og så gikk reisen inn i Toscana. Vi stoppet ved et landhandleri ikke langt unna slottet, og der fikk vi handlet inn alt vi trengte, pluss masse ekstra! Også nærmet vi oss stedet, og vi satt der alle sammen og var så spente, mens bussen klatret opp langs åssiden med vinranker på hver side av veien. Og når vi rundet svingen og var fremme, kunne vi senke skuldrene og smile bredt, for her var det virkelig flott! Vi ble tatt godt i mot av vertskapet, og fikk utdelt flotte rom i ekte italiensk stil. Vi bodde i Belvedere, og denne leiligheten var stor og luftig, og med en fantastisk utsikt! Helt perfekt! Og vi rakk akkurat å innlosjere oss på rommene, før vi skulle på omvisning på slottet, avsluttet med vinsmaking. Det var overraskende mye historie på stedet, og det lille museet var fylt med gamle redskaper og virkemidler. Vi fikk et innblikk i hvordan de lagde vin og olivenolje, fikk se kjelleren med de store vintønnene, og fikk avslutte med å smake deilige viner de selv produserte. Anbefales på det varmeste!

Søndagen skulle vi møte presten, Anders, og vi var jo litt spente da, på hvordan han skulle være. Men vi trengte absolutt ikke bekymre oss! Anders var en fantastisk person, positiv og utadvendt, og vi fant virkelig tonen. Faktisk, fant vi tonen så godt, at vi ba han med på bryllupsmiddagen! Noe vi er utrolig glade for at han takket ja til ☺ Resten av dagen slappet vi av ved bassenget, noe vi trengte hele gjengen, da vi hadde hele 36 varmegrader! Og like varmt var det det dagen etter, på selveste bryllupsdagen!

Dagen startet altfor tidlig for bruden – det var umulig å sove etter kl 07.00. Så da var det like greit å stå opp. I ti-tiden ble fire av oss hentet av en drosje, som kjørte oss til frisøren. Vi var alle veldig spente, og ante egentlig ikke hva vi dro til! Men vi hadde ingen grunn til bekymring! Mor og datter som drev salongen viste fort at dette hadde de peiling på, og vi kunne egentlig bare lene oss tilbake, og beundre hvordan de jobbet! Vi var fire jenter, og på to timer var de ferdige – og resultatet ble flott på alle sammen! Fornøyde dro vi tilbake til vinslottet, og måtte lure bruden forbi brudgommen og alle gjestene, inn i leiligheten ☺ Så startet noen få timer med fullt virvar, da de fleste jentene samlet seg hos bruden for å pynte seg og gjøre seg flotte! Etter hvert banket Gunn Janne på døren, og det var godt å endelig få hilse på henne! Hun kom med buketten og hjalp oss med litt praktiske ting, før hun måtte tilbake til kapellet som begynte å fylle seg opp! Leiligheten ble etter hvert ganske tom, og det var på tide å få kjole og utstyr. Fotografen kom også for å ta noen stemningsbilder før vielsen, og de ble virkelig flotte!

Så var det tid for vielsen – og den ble helt perfekt! Presten Anders hadde også et genuint morsomt og personlig innslag som virkelig gjorde inntrykk på alle sammen! Musikken var utrolig flott! Vi hadde i tillegg til fiolinisten bestilt en cellist, og det kan anbefales på det varmeste! Etter vielsen var det tid for fotografering, og vi må virkelig få berømme han som tok bilder av oss! Han var utrolig dyktig, og det viste seg på bildene vi fikk tilsendt etter at vi kom hjem. Vi kunne ikke vært mer fornøyd! Etter en times tid kunne vi følge etter gjestene som hadde kost seg med champagne og toscanske småretter mens vi tok bilder, og slappe av litt før vi skulle sette oss ned i restauranten! De hadde virkelig gjort seg flid, og bordene var flott pyntet! Vi var litt spente på maten, men det hadde vi ikke trengt å være. Maten var fantastisk god! Serveringen gikk på skinner, og programmet med taler og rydding og servering gikk helt som avtalt! Kvelden ble flott! Dessverre traff ikke han som underholdt oss helt vår musikksmak, men vi hadde allikevel en kveld med super stemning, som varte til langt utpå morgenkvisten! Dagen etter dro halvparten av gjestene videre på ferie, noen få skulle hjem til Norge igjen, og noen ble igjen på slottet for å bli der hele uken. Og uken ble brukt til å oppleve Firenze, nærmeste by Pontassieve, samt at vi utforsket området fra hesteryggen en ettermiddag! En kjempefin måte å se landskapet på nært hold! Og ikke minst, så var vi flittige brukere av bassenget, med 36 grader hver dag.

Til slutt må vi få berømme alle menneskene som var involvert i bryllupet vårt; først og fremst gjestene våre- som gjorde dette til en veldig spesiell opplevelse, det fantastiske vertskapet på vinslottet, frisørene, presten, sopranen, fiolinisten og cellisten, floristen som lagde flotte oppsatser og en flott bukett, og ikke minst all hjelpen vi fikk fra Gunn Janne!

Takk til dere alle, for en helt utrolig flott opplevelse ☺

vibeke_geir_juni_2008_1

vibeke_geir_juni_2008_2

Leave a Reply