Gunn Janne Fjetland har skapt sin egen drømmejobb.

Gunn Janne Fjetland har skapt sin egen drømmejobb

Tekst: Eva M. Sternhoff – Haugesunds Avis

Gunn Janne Fjetland har skapt sin egen drømmejobb. Tuftet på
sin kjærlighet til Toscana og folks kjærlighet til hverandre

VORMEDAL: Firmaet heter Veien til Toscana og er bygget opp på andres kjærlighet til hverandre. Og på folks ønske om at bryllupsdagen skal være en romantisk festdag av helt spesiell kaliber. Gunn Janne Fjetland arrangerer brylluper.

Vokser
Suksessen er større enn hun hadde våget å håpe. Gunn Janne Fjetlands gründerselskap er inne i sin tredje sesong, og i år sender hun over 20 brudefølger til Italia. Pluss en gjeng til 40-årsfeiring og noen på vinturer.
– Det går veldig bra. Jeg tjener mer nå enn jeg noen gang gjorde som ansatt i fulltids jobb, sier hun og understreker at drivkraften er og har vært å skape drømmejobben. Men hun ser jo at det går an å tjene godt også. Slett ikke å forakte for en 38-årig forretningskvinne, om hun er aldri så romantisk.

Studietid
Å feire bryllup i Toscana, på et italiensk slott, sammen med det antall gjester man måtte ha invitert med. Det var drømmen for Gunn Janne Fjetland, og det fikk Alfred Kallekodt klar beskjed om da han fridde. Hun ler godt og forteller  videre. Med et stort smil og flagrende hender. Det er et umiskjennelig italiensk preg på Avaldsnesbuen, som studerte i Toscana-distriktet i tre år. Kunst og historie ved universitetet i Firenze.
– Jeg brukte ett år på planleggingen av bryllupet vårt. Finne fram til rett sted, cateringfirma, blomster, frisør. Alle detaljene som er så viktige, sier trebarnsmoren frydefullt.

Bare en gang
Prinsesse-følelsen og den romantiske rammen om bryllupet  ble akkurat slik Gunn Janne Fjetland hadde drømt om. Men hun kunne jo ikke gjøre dette flere ganger. Eller? Jovisst kunne hun det. Ved å bruke sin bryllupsfest som erfaringsgrunnlag, ispedd italiensk språk og lokalkunnskap om Chianti Classico-distriktet. På Vormedal sitter det engelskregistrerte limited-selskapets gründer med telefonen i nærheten. Det feires bryllup i et italiensk slott mens hun snakker med Haugesunds Avis. Og skulle det være noe, ringer telefonen. Det eneste pip den gir fra seg, er ved en sms fra bruden som giftet seg kvelden før. «Tusen, tusen takk…»

Alt ordner seg
Gunn Janne Fjetland tar seg av hele bryllupet. Det eneste brudeparet skal tenke på, er klærne og å komme seg til stedet. Fordi folk reiser fra så forskjellige steder i landet, og har ulike ønsker om hvor de vil fly og hvor lenge de vil bli, tar de seg av reisen selv. Men opphold i en uke på en vingård eller slottslandsby i Toscana, og all mat og drikke og underholdning er med i pakken. – Og norsk prest, smiler Fjetland, som har en hel liste av prester som har lyst på eksotisk vielsesoppdrag i Toscana.

Nær 100
Brudeparet skal ikke behøve å stresse med noe. Alt er på Gunn Janne Fjetlands gjøremålsliste. Hun ringer fiolinisten, sopranen og blomsterleverandøren og forsikrer seg om at alt er på vei. Hvis hun ikke er der selv, da. I juni drar familien Fjetland/Kallekodt til Toscana, ferie og litt jobb. Gunn Janne har nylig vært der, og i september er det ny tur.
– Da har vi fire brylluper på en uke. Et av dem har nær 100 gjester. Det går fint, sier hun og overrasker ikke med å innrømme at hun er typen som ikke stresser seg opp. Fjetland tar kontroll på ting, og hun kjenner italienerne og deres lynne. Da fiolinisten en dag ringte og febrilsk sa «Mama mia, jeg har havnet bak en traktor!», var hun viss på at det ville ordne seg. Hun hadde nemlig sagt han måtte være der en halv time tidligere enn han egentlig trengte.

Bryllupet
Sånn kan det se ut når bryllup feires i Toscana. Via jungeltelegrafen og internett finner kundene Gunn Janne Fjetland.

hanne_jim_mai_2007_1
Feiring av et bryllup eller en rund dag i Toscana, kan ordnes for en 2 eller 100. En ukes bryllupsreise er med.
Fra lørdag til lørdag i slottsomgivelser i Toscana. Det er hva som ligger i pakken Gunn Janne  Fjetland tilbyr. Noen velger å nøye seg med en langhelg. – Pris fra 110.000 kroner for et bryllup med 20 gjester. Fra 150.000 kroner for 40 gjester, nevner Fjetland som tar seg av alt unntatt flyreisen. Det er vanlig at gjestene betaler 1.500 kroner hver for oppholdet. Penger de betaler til brudeparet, og som dermed reduserer regningen for hovedpersonene. Innkvarteringen skjer i leiligheter med plass til 2-8 personer.

Middelalderslott fra 1200-tallet og deromkring er rammen. Rundt er Fjetland nøye med at detaljer som svømmebasseng, tennisbaner, lekeplass for barn og mulige utflukter til vingårder er på plass. Nå har jeg sikret meg avtale med slottet der Leonardo da Vinci møtte Mona Lisa, røper Fjetland om en framtidig festarena. Høysesongen er i juli og august, mens brylluper arrangeres fra mai til oktober.

Leave a Reply