Referanser

Eli og Tom Erik september 2009

Under en ferie i Toscana for noen år siden, tullet vi med at dette måtte være det perfekte stedet å gifte seg! Når så bryllupet ble bestemt, og brudgommen fant Veien til Toscana på nettet, ble vi veldig forundret og veldig forventningsfulle. Gikk det virkelig an at drømmen vår skulle gå i oppfyllelse? Gikk det an at noen ordnet alt for oss, slik at vi bare kunne nyte ferien og den store dagen i verdens vakreste omgivelser? JA – slik gikk det!

Vi ønsket at den nærmeste familien skulle bli med oss, så vi dro av gårde samlet, en gruppe på ti personer, noe vi syntes var akkurat passe på tur! Vi dro nedover på lørdag, mens bryllupet skulle være på mandag. På den måten fikk vi en dag til å forberede oss, og i tillegg noen avslappende feriedager etter bryllupet. Når vi kom frem til den flotte villaen hvor vi skulle både bo og feire bryllupet, ble vi helt bergtatt av stedet og den varme velkomsten hos personalet. Vi koste oss med en sen middag samme kveld. Vi våknet opp dagen etter til en nydelig utsikt over dalen og Pelago, gården lå veldig høyt i terrenget, og vi skjønte nå hvor bratt det egentlig var der vi hadde kjørt oppover kvelden før! Gode leiebiler var greit… Omgivelsene var helt utrolige, og gården var praktfull og veldig godt vedlikeholdt. Den stammet opprinnelig fra middelalderen, og ble bygd ut av en adelsfamilie på 1600-tallet, som også bygde kapellet der vi ble viet. Innredningen var i gammel stil, og leilighetene var kjempestore og fine med masse historie. Vi ble alle innlosjert i hovedbygningen, der var både resepsjonen, frokostrommet og restauranten. Stedet er helt perfekt for intime selskaper inntil 20 personer.

Selvsagt var vi veldig spente på selve bryllupet. Vi hadde hatt god kontakt med Gunn Janne hele tiden fra vi bestilte oppholdet frem til avreise. Det eneste vi måtte tenke på å ordne selv var klærne våre, ringer, innbydelser og transporten. Hun ordnet absolutt alt ellers, det var bare å sende en e-post eller ringe henne, så fikk vi svar omtrent på sekundet. Gunn Janne har forstått hvor viktig det er at alle detaljer må være på plass. Vi fylte ut et travel document med all informasjon om gjestene, maten, blomster etc. I tillegg sendte hun oss alle skjemaer vi skulle fylle ut, ordnet det formelle, og sendte oss oversikt over seremonien og vegbeskrivelser, kart m.m. Når vi kom frem til Villaen, forsikret hun seg per sms om at vi hadde kommet frem, og at vi rakk møtet med presten etc. Hun hadde nær kontakt med de som jobbet på gården, de var helt formidable og veldig enkle å snakke med. Dette har de gjort før!!

Så, når bryllupsdagen kom, var alt under kontroll. Vi hadde den mest utrolige opplevelsen i vårt liv. Vi startet med felles frokost, før bruden og forlover forsvant opp i leiligheten for å pynte seg. Et lite tips er å ta med seg en dampgenerator til å dampe kjole og klær, det hadde vi god nytte av. Frisøren kom som avtalt kl 11. Hun var kjempeflink, kunne ikke snakke engelsk, men resultatet ble kjempebra, akkurat slik vi ville ha det. Vi hadde det kjempehyggelig hele formiddagen, selv om været var noe foruroligende….det tordnet og regnet i strie strømmer! Heldigvis ble det opphold til vielsen begynte. Brudgommen og de andre gjestene hadde det også hyggelig, og spenningen bygde seg opp frem til vielsen kl.16. Blomstene ankom som avtalt, og var helt utrolig friske og flotte. Fotografen var kjempeproff, og kom en halv time før seremonien slik at han fikk tatt stemningsbilder av brudepynting og gjestene som ventet i kirken. Han tok noen formidable bilder, han var med oss helt til vi satte oss til bords, og i ettertid fikk vi tilsendt et fint album og alle bildene på cd. Han fanget virkelig stemningen hos alle sammen, og har fått med hvor skjønne omgivelser vi befant oss i.

Seremonien ble helt fantastisk. Presten var veldig jordnær og flink, og overrasket oss med et avsluttende flott stev. Sopran og fiolinst fra Firenze-operaen gjorde seremonien ekstra rørende, og vår lille sønn på 2 år løp rundt i kirken og sjarmerte alle, som han gjorde på hele turen! Etter vielsen skålte vi i champagne og tok bilder rundt omkring på gården. Vi løp rundt i frykt for neste tordenbyger, og hadde det kjempegøy under fotografens dirigeringer! Etter fotoseansen spiste vi nydelig aperitivo og skålte enda mer, mens vi koste oss og ventet på middagen.

Vi hadde middagen inne ettersom været var såpass ustabilt, men det var ikke noen ulempe. Det var pyntet og dekket på et kjempelekkert bord, der bordkortene av husets olivenoljeflasker ble en kjærkommen gave til gjestene. Maten vi fikk kan rett og slett ikke beskrives med ord, det var en 5 retters meny med etterfølgende fantastisk, italiensk bryllupskake. Det er det beste måltidet vi noensinne har smakt, med florentinske pannekaker, tagliatelle, røkt svin, florentinsk biff, nydelig krydrede grønnsaker og poteter, hjemmelaget iskrem og frukt. Vin og champagne var utsøkt. Etter taler, sanger, gaver, medbrakt musikk og hyggelig selskap, var vi veldig mette og veldig fornøyde. En fantastisk dag, der alt gikk etter planen, og tilsvarte mer enn våre forventninger. Det var storartet at alt skjedde på gården der vi bodde, og at alt var innenfor noen meters rekkevidde.

De påfølgende dagene slappet vi av, dro på bilturer, så mye av lokalområdet rundt Firenze, og spiste veldig mye god mat på lokale restauranter. Noen av gjestene dro hjem i løpet av uken, mens de fleste ble helt til lørdag. Siste kvelden var det pizza-kveld på gården, og den anbefales på det varmeste. I tillegg ble det en hyggelig avslutning på et kjempefint opphold!

Tusen takk, Gunn Janne, for et fantastisk bryllup og en fantastisk opplevelse!! Vi vil for alltid være deg evig takknemlig.

Eli & Tom Erik

eli_tomerik_september_2009_1

eli_tomerik_september_2009_2

Leave a Reply