Referanser

Lise og Kyrre april 2007

Pinsen 2006 forlovet vi oss, og kort tid etter kom vi over Veien til Toscana på internett. Da var vi ikke sene om å finne en dato og sikre oss bryllup i et av de vakre slottene.

Nærmere 50 stykker ble innlosjert, og slottspersonalet hadde vært flinke til å finne rom i nærheten av hverandre. På denne måten kunne vi sitte ute på kveldene og ha feiring på rommene uten å plage andre gjester.

Vi – brudeparet – dro imidlertid ned noen dager før de andre gjestene. Dette anbefales på det sterkeste. Bruden fikk prøvetime hos frisøren, og var veldig glad for den. Frisøren var kjempeflink, men snakket ikke engelsk. Etter prøvetimen var det imidlertid ingen grunn til bekymring; vi hadde kommet til enighet med kroppsspråk og bilder.
Selve vielsen foregikk i kapellet, som vi lenge fryktet skulle være for lite for alle våre gjester. Det var det heldigvis ikke, delvis fordi vi plasserte foreldrene til brud og brudgom på benkene ved alteret. Det ble en intim og vakker vielse med prest Eldbjørg som tok oppgaven høytidelig.

Fotografene tok mange vakre bilder både under og etter vielsen. De jobbet i tospann – utrolig effektivt og profesjonelt. De var ikke i veien i kirken (Eldbjørg ga beskjed om det) – men likevel fikk de mange flotte bilder der inne. De var også enkle å kommunisere med.

Mens vi ble fotografert var det gledelig at det bugnet av mat i restauranten. Småretter som gjestene satte stor pris på. I det hele tatt var maten og drikken upåklagelig.
Musikeren som spilte var litt av en type. Heldigvis hadde vi ingen sterke meninger om bryllupsvals og det var like greit. Han hadde sitt repertoar . For oss ble det kjempemorsomt, og gjorde faktisk mye av festen! Gjennomført ”italiensk” og veldig ”dansbart” – enten man var 8 eller 80.
Bryllupskaken var god – litt som en ”stor napoleonskake”. Brudens mor hadde med den tradisjonelle brudepar-pynten som vi fikk satt på.

Dessverre fikk vi noe regn i løpet av uka vår i Toscana, og da ble rommene ganske kalde til tross for at det var første uka i mai. Tøfler og litt varmere klær til kvelden blir nok med neste gang vi besøker slottet. For tilbake skal vi!

Gunn Janne gjorde en god jobb og var veldig engasjert. Vi vil ikke nøle med å anbefale henne eller Veien til Toscana til andre som måtte ønske et bryllup i Italia. Og slottet var alt vi hadde drømt om – vakrere omgivelser for bryllup finnes ikke!

Kyrre og Lise

lise_kyrre_april_2007_1

Leave a Reply