Veien til Toscana starter på Vormedal

Veien til Toscana starter på Vormedal

02.03.2006 – Svein O. Hansen – Karmsund Avis

Toscana, sier Gunn Janne Fjetland på Vormedal med drømmende blikk.
Hun har vært der før

– og skal der på ny. Og på ny…. Som å bo midt i et postkort. En bryllupsseremoni eller et giftermål er og blir noe spesielt.
Gunn Janne Fjetland inviterer til bryllup i Toscana. Hun har selv gitt sitt ja til sin Alfred(Kallekodt) der nede. Nå ønsker hun andre skal få oppleve det samme.

om-oss
Enten man får sitt ja av byfogden eller av sjømannspresten i Singapore er det noe helt spesielt og personlig – selvsagt. Et av livets store høydepunkt. En indrefilet på hjemmebane, i et av byens utmerkede selskapslokaler, på grendahuset eller i Folkets hus er garantert vel og bra. Men verden er hele tiden i endring. Mennesket søker stadig nye utfordringer og opplevelser, sprenger grenser – på sin evige og utålmodige søken etter det optimale.

Svever fremdeles
Fjetland ga sin Alfred (Kallekodt) fra Kolnes sitt ja i svært så romantiske Chianti, et distrikt nær Toscana – og svever fremdeles på minnene fra den grønne gren – den optimale opplevelse. Det skjedde 10. mai 2004. Drømmen som ble virkelighet. Så fantastisk var det at hun like godt gikk i gang med sitt eget firma – for at også andre skal kunne få anledning til å oppleve det samme som hun og Alfred. Og på den måten får hun selv også flere turer til sitt paradis, smiler hun. Egentlig var det ment som en spøk, det med eget firma, med opplevelser, selskaper og bryllup som spesiale. «Prøvekluten» var deres eget bryllup. Gikk det bra hadde hun lyst til å prøve ut sitt drømmekonsept. Bra gikk det vitterlig vel – og hennes firma «Veien til Toscana» er i høyeste grad oppe og går.

Lyset
Fjetland hadde fast jobb, og hadde det trygt og godt. Men hun tok likevel sjansen; sluttet og etablerte sitt eget firma. Hun syntes det var for gale om hun skulle gå resten av livet og undre på hvordan det kunne ha gått. Klarte rett og slett ikke tanken på det scenarioet. Fjetland er ustoppelig og overbegeistret. Det fantastiske lyset der nede, sier hun med innlevelse. Lyset er alene god nok grunn til å ta turen – og så får man alt det andre i tillegg.

Slott
Hva med en vielse i et ekte slott, etterfulgt av innkvartering på vinslott eller i kloster? – Tenk på det, å bli servert av nonner, stråler Fjetland. Hun skreddersyr hele oppholdet. Blomsterprakt, frisør, sopran og fiolin, fotograf, aperetivo, fem retters middag. Vielsen tar presten, Anne Netland fra Visnes seg av. Filosofien er å skape den perfekte bryllupsdag uten at brudeparet selv skal stresse med å få alt på plass, sier Fjetland. Og flere har allerede booket seg inn. Den juridiske biten må imidlertid gjøres her hjemme. Det er kun det enkelte lands ambassade i Roma og rådhusene rundt om i distriktene som har den nødvendige juridiske fullmakt til å vie utenlandske par i Italia.

I begynnelsen av juni drar det første bryllupsselskapet ned, den påfølgende uken det neste. Deretter blir det et i juli og et i september, i tillegg til to som allerede er bestilt til neste år. Ingen av dem som har bestilt så langt er imidlertid herfra. Nummer to på listen, 9. juni er for øvrig Tromsøspilleren Joachim Walltin, tidligere Brann.

Differensierte priser
– Hvorfor ikke bare reise ned og ta det som en ferie? Eller hva med en jubileumsfeiring, en 50 årsdag eller liknende? Det går like fint. Det trenger nødvendigvis ikke være bryllup, poengterer Fjetland. Et slottsbryllup med innkvartering for 30 gjester i en uke koster 104.000 kroner. Men prisene er differensierte, og man plukker selv sine favoritter fra «menyen». Reisen til og fra sitt hjemsted må for øvrig den enkelte selv bekoste. Chiantidistriktet ligger kun 15 kilometer fra Firenze. En perle, med storslåtte kirker, koselige gallerier, imponerende skulpturer, deilige piazzaer, sjarmerende bruer. Og så mye kunst å velge mellom at det rett og slett kan være et problem. Dog et hyggelig, sådan.

Vindistrikt
Det er forresten ikke tilfeldig at det ble Toscana for Fjetland. Hun bodde og studerte nemlig der i tre år på 90-tallet, og er således godt kjent i området. Et område og et distrikt hun falt pladask for. Selveste Gallileo Gallilei skal for øvrig ha bodd i det selvsamme herskapshuset, der hun bodde en periode. Og hadde et helt tårn for seg selv. – Toscana er best på både kunst, kultur og livsstil, hevder en helfrelst Fjetland. Dette er faktisk også verdens mest kjent vindistrikt, med over 900 vingårder.

Nå inviterer hun Haugalendingene ned – så de med egne øyne kan få se at dette stemmer.
Lurer du på noe, klikk deg inn på «www.veientiltoscana.no».

Leave a Reply